Get lost in nature and you will find yourself

BLOG

<<naar overview

 

2 OKTOBER 2018

ENERGIEUPDATE - CONCREET WORDEN

 

OOGSTEN

Dingen beginnen zich af te tekenen. Het is tijd om concreet te worden. Schrijf op wat je ideeën zijn,  maak er plannen op en ga ze onderzoeken. Jij bent degene die de plannen kan laten landen. Praat erover, deel het, zodat het kan groeien. Probeer eens wat uit: geef een workshop, organiseer een bijeenkomst, volg een cursus. Geef dat wat zich in jou laat horen een stem, een gezicht. Dit geeft anderen de kans om te helpen, aan te haken of aanknopingspunten te geven zodat jij weer verder kan.

 

TRANSFORMATIE & LOSLATEN

Langzaam ga je ook zien wat niet meer past en wat je dus los mag laten. Als dit grote veranderingen zijn (verhuizen, relatie verbreken, nieuwe baan) neem dan met een ritueel bewust afscheid. Vaak zijn we zo klaar met het oude of zo gericht op het nieuwe, dat we vergeten om dankbaar te zijn voor de route die we hebben afgelegd en wat het ons heeft gebracht. Dat zorgt voor open eindjes en vaak ontken je daarmee een verdriet of pijn die ook gevoeld wil worden. Door het afscheid in een ritueel te gieten, neem je het op in het geheel en kan het zich omvormen tot krachtbron.

 

een EIGEN afscheidsritueel 

Je eigen afscheidsritueel vormgeven is niet moeilijk. Bedenk welke plek het beste past: thuis, in het bos, in een kerk. Zorg dat het past bij jou (schrijf, teken, maak muziek of steek een kaarsje aan) en neem zowel het oude als het nieuwe erin mee. Het afscheid gaat om dankbaarheid voor wat het oude je heeft gebracht en afsluiting. Daarna kun je je richten op het nieuwe, om je daarvoor te openen en je aanvaarding uit te spreken voor wat het je zal brengen. Dat schept ruimte en kracht.

 

Tips:

- Workshop 'Kunst van het loslaten': we gaan afscheid nemen van het oude en ruimte maken voor jouw transformatie. Dat doen we in de natuur, dé plek waar transformatie en het proces van loslaten nu plaatsvindt.

Data: 7, 14 en 21 oktober van 10.00-12.00u. Geef je op via een mail naar arienne@lab30.nl.